Urgențe stomatologice în perioada de carantină

preventie tratamente stomatologice
Prevenția rămâne totuși cel mai sigur procedeu de a evita urgentele stomatologice

Este una dintre cele mai dificile perioade din viața noastră: carantina! izolarea obligatorie. Specialiștii spun că o asemenea criză nu a mai traversat Europa de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Este vremea când sistemul sanitar românesc este pus la grea încercare și acesta deja își arată limitele. Activitatea cabinetelor stomatologice a fost sistată temporar.

Și totuși, viața merge înainte, durerile de dinți există și vor exista întotdeauna. Ce facem în cazul unei urgențe? Ce putem face la modul real?

Evitați automedicația

Paradoxal, primul sfat pe care vi-l dăm se referă la ce să nu faceți. Să nu luați medicamente (antibiotice) din proprie inițiativă. Automedicația este cel mai mare deserviciu pe care vi-l puteți face. Este de fapt și una din tarele românești, să luăm medicamente fără prescripție medicală.

Pentru orice problemă există o rezolvare, care în vreme de carantină poate fi chiar amânarea. Vă recomandăm să ne dați un telefon. Veți primi o sugestie, o indicație, oricum acestea provenind de la un dentist au cu totul altă valoare. Nu vă recomandăm să căutați pe internet sfaturi. Așa numitele „tips and tricks” de pe siteuri obscure din punct de vedere medical sunt de cele mai multe ori făcute de neprofesioniști.

Plombe căzute

Căderea/dezlipirea unei plombe nu poate fi considerată o urgență care să justifice nerespectarea carantinei. Vă recomandăm să vă menajați cât mai mult dintele/măseaua respectivă. Evitați contactul cu alimente și mai ales nu supuneți dintele la forțele de masticație.

Spălați-vă cât mai des pe dinți. Obiectivul dvs trebuie să fie păstrarea cât mai curată a locului pentru evitarea reapariției/extinderii cariei. De asemenea, menajați-l pentru a nu fractura corpul dintelui.

Abcesul dentar

Un abces dentar ar putea fi cea mai serioasă problemă pe care o puteți avea. Nu vom insista acum asupra prevenției, fiind în carantină sunteți probabil destul de stresați pentru a vă mai bate și noi la cap. Rețineți însă că va trebui neapărat să veniți la un tratament stomatologic.

Abcesul dentar. Tratamente stomatologic

Recomandarea noastră este să încercați să stăpâniți abcesul până ajungeți la dentist, iar după eliminarea durerilor și dispariția umflăturii să nu credeți că ați eliminat problema. Consultul și tratamentul sunt absolut obligatorii.

Apelați în primul rând la un farmacist, până ajungeți la clinică. Vă va da o soluție de moment, un analgezic sau un antibiotic sub regim de urgență. Chiar dacă nu aveți încă rețetă prescrisă de un dentist, nimeni nu este atât de câine să privească impasibil la suferința dvs. (Mă rog, se mai găsesc…)

Ați putea încerca și câteva remedii naturiste. Există tratamente naturiste sau spălături cu apă cu sare. Acestea sunt însă valabile pentru abcese relativ ușoare

Printre cele mai bune soluții alternative, temporare, ar fi tinctura de propolis. Uleiul și soluțiile de mentă, usturoiul, cuișoarele și oregano.

Observație: vă recomandăm să nu folosiți comprese cu spirt sau băuturi alcoolice aplicate pe gingii. Pot provoca ulcerații și oricum au un efect de moment. Dacă au…

10 Home Remedies for a Tooth Abscess

4.3/5 (3 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*