Tratamente stomatologice în contextul Covid-19

igiena cabinet stomtologic
igiena intr-un cabinet stomatologic nu poate exista fara spalatul pe maini

În ideea că pandemia se va sfârși relativ curând, căci sunteți conștient că tratamentul stomatologic nu este ceva ce se amână, că dinții dvs vor trebui să vă slujească și după trecerea pandemiei, vă asigurăm că la Clinica German System Dent grija față de pacient este pe primul loc. În același timp, vă transmitem că asigurarea unui mediu steril a fost mereu o prioritate pentru noi. Nu doar acum.

Tratamente endodontice la clinica stomatologica German System Dent

La German System Dent procedurile de sterilizare a echipamentului și instrumentarului sunt firești și fac parte din rutina obișnuită. Ele respectă în totalitate protocoalele PPE (de protecție a echipamentului și personalului).

  •  Dezinfectarea și spălarea mâinilor se face înainte și după fiecare tratament;
  • Accesorii obligatorii: mănuși, halate și bonete chirurgicale.
  • Între doi pacienți se face întotdeauna dezinfectarea suprafețelor și pavimentelor, cu o soluție specială, dacă v-ați pus vreodată întrebarea de ce durează și 20 de minute.
  • Între două tratamente cabinetul este dezinfectat cu lămpi UV.
  • Instrumentarul se introduce în soluții speciale pentru presterilizare, apoi se spală cu detergenți pe bază de clor și se uscă.
  • După sterilizare instrumentarul se păstrează în pungi vidate. Acestea se verifică dacă au fost bine lipite, dacă nu au fisuri, pe acestea există un marker indicator care atestă calitatea sterilizării.

Cele expuse mai sus sunt condiții de bază care demonstrează felul în care un pacient este tratat (condițiile de igienă și siguranță) la clinica noastră.

Recomandări profesioniștilor din stomatologie

Profesioniștii care activează în stomatologie trebuie să fie conștienți că posibilitatea de a se întâlni cu pacienți infectați este reală. Ei trebuie să acționeze prompt, atât pentru a preveni răspândirea bolii trimițând pacientul la centrele medicale specializate, cât și pentru a se proteja pe ei însăși de îmbolnăviri. (Vezi și protocoalele:

Avem în vedere că personalul din domeniul medical-dentar, în cazul celor mai mici scăpări ar putea deveni chiar ei transmițători ai acestei boli cu caracter de pandemie. Riscul se datorează caracterului special al  intervențiilor celor ce activează în stomatologie.

Originea virusului Covid-19

Stomatologia trece prin momente dificile, personalul medical fiind direct expus coronavirusului. Totuși, respectând protocoalele de igienă putem să oprim răspândirea pandemiei...
Pangolinul chinezesc; grădina Zoo din Leipzig

Avem de-a face cu o infecție de natură zoonotică, se crede că a fost preluată de la lilieci și pangoline, acestea din urmă fiind mamifere de genul furnicarilor solzoși, animale nocturne, fără dinți, de formă alungită și cu corp acoperit cu solzi. Ajuns în organismul uman, virusul devine prezent în secrețiile nozocomiale. (Sursa: American Association of Endodontists)

Acest virus aparține unei familii numite Coronaviridae, cunoscută ca fiind zoonotică, adică se transmite de la animale la oameni. Efectul imediat și cel mai grav este sindromul respirator acut sever SARS-CoV identificat pentru prima oară în 2002. Apoi, acest tip de sindrom a mai fost observat și la coronavirusul MERS-CoV, în 2002 în Orientul Mijlociu.

Datorită similitudinii cu cei din trecut, virusul actual a primit numele de SARS-CoV-2, iar în limbajul curent Covid-19.

Efectele Covid-19

Rata de mortalitate este de  până la 3.4%, conform datelor furnizate de OMS, actualizat la data de 16 martie. Datele indică 160.000 de cazuri raportate la nivel mondial și 6000 de decese. Îngrijorător este că situația are o dinamică permanentă, de aceea profesioniștii din clinicile de stomatologie, de la medicul dentist la asistentă și secretară, au datoria de a contribui la stoparea răspândirii bolii.

Opțiuni curente pentru pacienți

În mod sigur veți constata că un tratament stomatologic, o carie dentară sau un implant dentar pot fi și chiar sunt probleme mai mari decât Covid-19, pentru care se va gasi o rezolvare. Apoi, indiferent de durata acestei pandemii, viața merge mai departe. Cea mai mare parte dintre cei infectați vor supraviețui fără niciun fel de problemă. Dar, desigur, deranjul la nivel planetar este deja semnificativ.

Așadar, ce faceți acum dacă vă dor dinții? Așteptați să treacă totul de la sine și să se inventeze vaccinul? Veți folosi spirt sau vodcă pentru a vă amorțiți durerile dentare și vă băgați usturoi în ureche!? Sau veți respecta măsurile igienico-sanitare impuse de autorități și regulile existente într-o clinică stomatologică și veți urma tratamentul corect.

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*