Abcesul dentar. Tratamentul stomatologic

clinica de stomatologie in bucuresti
La Clinica noastră primiți cele mai sigure tratamente stomatologice. Desigur, prevenția este cea mai bună soluție...

Abcesul dentar este unul din motivele serioase care ne fac să mergem de urgență la un cabinet de stomatologie. În general, dacă am respecta igiena orală și am trata cu mai multă seriozitate sănătatea noastră dentară nu am avea durerile și disconfortul pe care ni le provoacă un abces.

Prima manifestare a acestuia est o umflătură la baza dintelui, iar țesutul de la suprafață este roșu, tumefiat și durerors la atingere. Sunt primele momente în care ne gândim la dentist.

Tipuri ale abcesului dentar

Din punct de vedere stomatologic există trei tipuri de abces dentar. Cel gingival este în aparență cel mai ușor și se localizează la nivelul gingiei, fără a afecta dintele. În schimb, abcesele de tip periodontal și periapical sunt afecțiuni stomatologice mai grave. Primul pornește chiar din structura de suport a osului dintelui, iar al doilea este localizat în pulpa moale a acestuia.

stomatologie bucuresti

În situația unui abces dentar aveți tot interesul să mergeți la un dentist, căci pe măsură ce infecția se răspândește la nivelul maxilarului, chiar dacă durerile scad în intensitate nu îneamnă că lucrurile evoluează în direcția cea bună. Medicul stomatolog vă va spune că dispariția și atenuarea durerilor coincid de fapt cu o deteriorare gravă a nervului din regiunea aferentă, fapt ce poate duce chiar la moartea acestuia.

Trebuie să urmați un tratament stomatologic căci un abces dentar ignorat poate conduce la pierderea dintelui prin distrugerea alveolei dentare. Sau, mai grav, infecția se poate răspîndi în organism afectând și alte organe.

Tratamente și prevenții stomatologice

Prima regulă la apariția abcesului este consultarea unui dentist. Este recomandabil să nu încercați să vă tratați singuri, cu leacuri băbești sau prin administrarea de antibiotice alese după criterii fără legătură cu practica medicală. Doar titularul unui cabinet de stomatologie sau doctorii dintr-o clinică de profil pot aprecia situația la adevărata ei realitate medicală.

Persoanele cu probleme de respirație sau de înghițire să meargă la cel mai apropiat spital.

Desigur, există situații când accesul la un medic stomatolog nu este cel mai facil lucru la momentul respectiv. În aceste situații, pentru atenuarea durerilor puteți consulta medicul de familie sau să cereți ajutorul farmacistului. De îndată însă ce sunteți în măsură să apelați la dentistul dvs trebuie să o faceți. Alternativa este riscul de a permite răspândirea infecției în organism cu consecințele de rigoare expuse și în rândurile de mai sus.

Tratamentul abcesului de catre un medic stomatolog se va realiza prin administrarea de antibiotice. De asemnea va fi perforată zona tumefiata în scopul de a se drena și elimina puroiul.

Pentru infecții aflate într-o stare avansată, dentistul s-ar putea să fie nevoit să trateze canalul dintelui pentru a extrage țesutul afectat. Medicul stomatolog va recurge la extracția dentară numai în cazul în care infeția a distrus foarte mult pulpa dentară.

abces dentar tratamente stomatologice
Iginea dentară este cel mai eficient tratament „stomatologic”…

Sfaturi simple de atenuare a primelor dureri

Cea mai simplă metodă de eliminare sau atenuare a durerilor, evident pînă la consultarea medicului este aplicarea de comprese reci, cu gheață, la nivelul obrazului și evitarea contactulului cu zone sau suprafețe calde.

De asemenea, în scopul prevenirii apariției tumefierilor se pot administra calmante care se eliberează fără prescripția medicală a dentistului dvs. Specialiștii din stomatologie recomandă „ibuprofen” pentru reducerea tumefierilor și „paracetamol” pentru stările febrile.

În general, analgezicele pot face situația mai ușor de suportat până ajungeți la cabinetul de stomatologie. Recomandabil este însă să se țină cont de contraindicațiile aflate în interiorul cutiei sau pe ambalajul medicamentului.

Prevenția

Abcesul poate fi prevenit doar printr-o bună igienă orală, printr-un corect și regulat periaj al dinților. La fel, alimentația cât mai sănătoasă previne abcesele, respectiv alimentele cât mai sărace în grăsimi, zaharuri sau sodiu.

O dietă sănătoasă menține și gingiile sănătoase, previne apariția cariilor. Orice medic stomatolog, deși consideră că aceste lucruri sunt arhicunoscute, nu va ezita să vă repete la nesfârșit că resturile de alimente rămase peste noapte printre dinți, periajul dinților executat cu superficialitate, toate sunt factori favorizanți de apariție a abceselor.

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

1 Trackback / Pingback

  1. Urgente stomatologice in perioada de carantina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*