Stomatologia modernă și practicile tradiționale

stomatologie albire dinti

Stomatologia modernă este atinsă de un asalt al procedeelor tradiționale de albire a dinților. Acestea nu rezolvă însă adevărata patologie a afecțiunilor dentare. Pentru populația săracă a planetei însă, vechile practici sunt un paleativ obligatoriu. Igiena dentară costă bani, ca dealtfel orice altă educație a trupului sau a spiritului. Altfel spus, întotdeauna va trebui să plătim un preț pentru educația noastră, oricum ar fi aceasta…

Cu siguranță că nu vă gândiți la ce medici stomatologi se duc negrii aceia vânjoși, care duduie de forță și virilitate și pe deasupra au niște dinți albi de te dau pe spate! Căci aceștia, negri într-o țară africană subdezvoltată, care trăiesc în triburi și pe care noi îi vedem la televizor, ei bine, în mod sigur nici măcar nu-și pun problema ca să meargă la dentist! Așadar, dvs vă gândiți cel mai probabil că o fi ceva în gena acestor oameni să fie lați în umeri și cu dinții albi, atât de albi încât sunteți tentați de a capitula în fața oricărei tentative de a vă albi dinții.

Servicii profesionale de albire a dinților la clinica stomatologică German System Dent

Așa este, pentru populația din țările subdezvoltate ale Africii, a merge la dentist este o noțiune abstractă. Și totuși, igiena orală a acestor oameni are loc, are chiar rădăcini stomatologice (dacă putem spune așa) în cele mai vechi timpuri. De exemplu, ei au dinții albi (și) pentru că folosesc un truc cu origini în anticul Babilon.

Vechii babilonieni își mențineau igiena dentară un băț de mestecat. Practica o vom întâlni de-a lungul timpului la toate civilizațiile. Din punctul de vedere al medicilor stomatologi, al unora dintre ei, igiena orală cu bețe de mestecat este un fenomen depășit. Totuși, demodat sau nu, bețele de mestecat persistă, ba mai mult, tind să devină adevărate alternative bio la actualele periuțe și paste de dinți.

Secretul negru al dinților albi

Primele bețe de mestecat folosite la albirea dinților, precursoarele tratamentelor stomatolgice de astăzi, au fost atestate așadar în anticul Babilon în urmă cu 3500 de ani. Ce însemna asta, cum se folosea un băț de mestecat!? Un capăt al acestuia se mesteca între dinți până se descompunea în fibre separate, asemănătoare unei pensule dacă vreți. Cu capătul moale se freca dintele lustruindu-l. Celălalt capăt se ascuțea cu cuțitul și era păstrat de consistență dură. Vârful era împins între dinți scoțând de acolo resturile de mâncare ce vor fi înlăturate ulterior cu capătul moale.

bete de mestecat

Acesta este secretul negrilor cu dinți albi care ne fac să plesnim de invidie. Cum am spus, mare parte din populația săracă a Africii, dar și a Asiei, mestecă și astăzi bețe special destinate albirii dinților.

Lumea trece printr-o perioadă de întoarcere la curățenia ecologică. Stomatologia nu face nici ea excepție, o bună parte dintre dentiști recomandând să se folosească procedeele de albire a dinților preluate din antichitate. Asistăm deci, la fel ca în „moda bio”, la o răspândire a procedeelor stomatologice care se bazează pe tradiție.

Chew sticks, modă, necesitate și bio

Bățul periuță de dinți este folosit și de populația islamică. Mai mult, aceștia folosesc bețele de mestecat și ca un fel de respingere a civilizației occidentale. Înclocuirea cabinetelor de stomatologie are loc însă, se pare, doar în această privință, căci oricâtă tradiție ar avea cineva în el, atunci când îl dor dinții tot la un dentist convențional se duce.

stomatologie traditionala

În mod generic, miswak-ul este denumirea dată de populația islamică albirii dinților cu bețe de mestecat. Cele mai folosite sunt arbuștii de arak (Salvadora persica). Se spune că Mahomed își curăța dinții mestecând bețe din arak.

Scurtă istorie a stomatologiei

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*