Endodonție. Tratamente la clinica stomatologica

stomatologie endodontie
Endodontia este acea parte din stomatologie care se ocupă de sănătatea dintelui la interior

Tratarea dinților în interiorul lor se numește endodonție. Este acea parte a stomatologiei care se ocupă în mod explicit de bolile pulpei dentare, de nerv, de canale dentare, de obturație și ale cărei metode determină ca în final să se păstreze dintele sau dimpotrivă, să se realizeze extracția.

stomatologie endodontie bucuresti

Servicii de endodonție. Prețuri și tarife

Desigur, v-ați putea pune întrebarea dacă tot este stomatologie, de ce a fost necesară și o denumire explicită, respectiv cea de endodonție? Răspunsul apare în mod logic din prisma faptului că un dentist generalist nu va putea atinge performanța unui specialist în endodonție.    Diferențele dintre un specialist în endodonție și un medic stomatolog generalist, obișnuit dacă vreți, sunt acelea date de evoluția medicinii și a tehnicii dentare. Serviciile de endodonție se fac astăzi cu tehnică și metode substanțial îmbunătățite sau care nu existau în urmă cu 20 de ani, de exemplu.

Tratamente gangrenă

Gangrenele dentare le recunoaștem foarte ușor: dureri îngrozitoare, infecții și miros dezagreabil. În cele mai multe cazuri, gangrenele evoluează din carii dentare netratate. Dacă vom persista în continuare a nu ne trata ne vom expune unor riscuri sigure pentru apariția de abcese, granuloame, chisturi, fracturi ale dintelui.

Gangrenele netratate duc la infestarea parodonțiului, adică a sistemului de fixare a dintelui în maxilar. Consecințele unei astfel de situații se concretizează în tratamente mai îndelungate, mai costisitoare, mai dificile.

instrumentar stomatologie

Obturație de canal

Tratamentul mai este cunoscut sub numele de obturație radiculară și denumirea lui explică foarte bine esența procedeului. În fapt, după ce toate canalele radiculare din interiorul dintelui aflat în tratament au fost curățate și dezinfectate, stomatologul de la GermanSystemDent va proceda la închiderea acestora. Sigilarea canalelor radiculare se face cu materiale inerte și omogene.

Pentru ca tratamentul dentar de obturație a canalului să fie de succes, trebuie ca obturația să fie neresorbabilă și să ajungă la vârful rădăcinii dintelui. Apoi, se presupune că omogenitatea și compactitatea obturației nu are vicii (goluri de aer). Noi, medicii de la clinica dentară German System Dent vă asigurăm de îndeplinirea tuturor acestor condiții.

Drenaj endodontic

Mai simplu, curățarea canalelor radiculare din interiorul dintelui. Se folosesc acele ace endodontice care seamănă cu niște burghie foarte fine și care, pe nedrept, au contribuit la crearea acelei spaime proverbiale față de dentist.

De fapt, prin acest drenaj se urmărește eliminarea secrețiilor purulente, a dentinei afectate și a resturilor.

Drenajul endodonțic se poate executa și în regim de urgență, pentru calmarea temporară a durerilor dar el întotdeauna reprezintă un precursor al unui tratament dentar complex. Dacă ați recurs la acest tratament stomatologic înseamnă că vă interesează păstrarea dintelui. Alternativă la drenajul prin canalul dintelui este osteotomia, care presupune crearea unei deschideri prin gingie și osul maxilar pentru eliminarea secrețiilor.

Necesitatea unui tratament endodontic

Stomatologia modernă pune accent pe păstrarea dintelui. În paralel, s-a creat și alternativa la pierderea acestuia. Astfel, ca un înlocuitor sau suplinitor al funcțiilor dentare a fost creat prin implantul dentar sau aparatele protetice. Dar toți stomatologii sunt de acord că cel mai bun implant este dintele original.

Până la recursul la tehnica de implant sau protetică există însă câteva semne pe care trebuie să le înțelegem. Manifestarea acestora dacă este percepută corect atunci când apar, va fi de un real folos la întărirea sau prelungirea sănătății dentare.

  • Păstrarea dinților un timp cât mai îndelungat depinde de igiena dentară. Cu cât o cultivăm mai intens și mai corect, cu atât vom avea dentiția mai sănătoasă.
  • Un dinte care doare înseamnă nevoia de tratament, e primul semn că va provoca probleme. Absența durerii nu înseamnă că acesta s-a însănătoșit brusc și de la sine, ci reprezintă cronicizarea afecțiunii.
  • Cariile netratate duc la gangrene și infestarea țesutului osos care susține dantura. Dificultățile medicale ulterioare sunt greu de estimat, dar vă puteți închipui și singuri ce înseamnă pentru organism o infecție permanentă, o durere greu de controlat și influența acestora asupra sănătății pe ansamblu.

Apelați la servicii și tratamente medicale de endodonție oferite de clinica noastră! Sunt făcute cu rigurozitate medicală și conform cu ultimele tehnologii și informații din stomatologia modernă.

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Intrebari despre dintii nostri; raspunsuri inedite
  2. Tratamentul stomatologic în contextul Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*