Chirurgie dentara. Urgențe, tratamente și indicații

chirurgie stomatologica
Lucrari de chirurgie stomatologie la Bucuresti

Când vorbim despre chirurgie dentară ne gândim în primul rând la niște clești, ace, tampoane și măsele care zboară de colo-colo. Lucrurile s-au schimbat esențial, durerea și dezastrul nu (mai) fac parte din aspectul unui cabinet stomatologic. Asocierea unui dentist cu frizerul nu mai este nici pe departe posibilă. Extracția unui dinte este totuși cel mai cunoscut procedeu de chirurgie orală.

stomatologie Bucuresti

Chirurgie dentară, prețuri și tarife

Extracția dentară

Extracțiile dentare trebuie însă considerate ca fiind ultima soluție, mai bine zis manopere de necesitate. Ele sunt recomandate doar în situațiile în care orice alt mijloc de tratament a eșuat sau este inutil. Ca orice procedeu medical are indicații și contraindicații, unele absolute, altele relative sau generale.

Contraindicații absolute

 • În extracțiile dentare sunt cele în care avem de-a face cu pacienți bolnavi de leucemie;
 • Pacienți cu un infarct miocardic în ultimele 6 luni.

Contraindicațiile relative

 • În extracțiile dentare unde ne întâlnim cu diferite afecțiuni locale sau generale. Este nevoie de temporizarea extracției până la eliminarea afecțiunii locale, compensarea afecțiunii generale;
 • Cele mai elocvente exemple de afecțiuni care induc temporizarea extracției ar fi cele legate de starea mucoasei locale cum ar fi herpesul, stomatita, afta, etc.;
 • Sinuzite, procese supurative acute și exemplele pot continua cu pacienți care au urmat de curând tratamente radioterapeutic la nivelul extremității cefalice;

Vă recomandăm însă ca înanitea unei extracții să comunicați medicului toate afecțiunile dvs. Oricum, el vă va chestiona în această privință pentru a se asigura că nu vă supune unor riscuri.

Contraindicațiile generale

Acest tip de contraindicații au în vedere o situație medicală generală a pacientului. Sunt cazuri în care pentru a face o extracție e nevoie de abordarea pluridisciplinară a extracției dentare. Se va proceda fie la măsuri de precauție specifice și riguroase, fie la amânarea extracției până la ameliorarea (sau chiar eliminarea) stării generatoare de contraindicații.

Există o plajă de boli și afecțiuni care se înscriu aici și care trebuie raportate medicului stomatolog. El este singurul în măsură să decidă modul de abordare sau nu a intervenței. Totuși, enumerăm câteva boli care apar la capitolul contraindicații generale pentru extracția dentară:

 • Boli cardiovasculare;
 • Pacienți sub tratament cu anticoagulante, aspirina fiind de exemplu un amănunt care poate da peste cap o operație care altfel ar intra sub imperiul banalității;
 • Diabet zaharat;
 • Leucemii, tulburări hepatice, HIV/SIDA
chirurgie dentara Bucuresti

Îndepărtarea tumorilor dentare

Acestea sunt leziuni benigne și care au un potențial redus de malignizare. Apar în zona posterioară a mandibulei, de asemenea partea anterioară a maxilarului. Sunt afecțiuni care apar de regulă în jurul vârstei de 40 de ani, dar se întâlnesc și la celelalte grupe de vârstă.

Se consideră că apar din cauza unor leziuni traumatice ale dinților sau a infecțiilor microbiane ale acestora. Cel mai uzual mod de prevenire este tratarea imediată a dinților traumatizaț. Eliminarea tumorilor dentare se face prin intervenție chirurgicală.

Cel mai întâlnit cancer din cavitatea bucală este ameloblastomul, care după excizie recidivează extrem de rar. Se poate spune că în general cancerele dentare nu recidivează decât arareori.

Pentru depistarea lor și tratarea timpurie este indicat să mergeți la medicul stomatolog ori de câte ori vi se pare ceva suspect în gură. Orice umflătură suspectă trebuie raportată.

Prelevarea de țesut pentru biopsie

Biopsia este o metodă modernă de diagnosticare, prin intermediul acesteia se va ști foarte exact dacă suspiciunea de cancer a unui țesut este sau nu întemeiată.

Țesutul prelevat este studiat cu atenție la microscop și se poate spune dacă ne aflăm sau nu în prezența unui cancer malign.

Alte lucrări de chirurgie dentară

Clinica de stomatologie German System Dent oferă pacienților servicii de chirurgie în domeniul implantelor dentare. Nu insistăm aici, nu pentru că nu ar fi importante sau ar avea o pondere mai mică, ci pentru că ele sunt tratate la capitolele respective.

De exemplu, lucrări ample de chirurgie dentară se fac în zona de interes a implantului dentar, în intervenții de adiție de os…

Realizăm intervenții în ortodonție care constau în repoziționarea maxilarului, cel mai ușor de înțeles și uzuale fiind acelea de corectare a mușcăturii.

Operații pe os necesare în urma unor traumatisme, lucrări de protetică…

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

2 Comentarii

 1. Eram la limita durerii fizice, a rabdarii si suportabilitatii. Am avut sansa sa aflu despre existenta acestei clinici si m-am dus acolo. Am ramas placut surprinsa nu numai de nivelul de dotare tehnica superior, ci si de tratamentul efectiv. Dl doctor Daniel Ghinea, cu toate ca este foarte tanar, are experienta si cunoastere in domeniu ca unul cu peste 20 de ani vechime in domeniu. De asemenea, un stil de a vorbi cu pacientul foarte plin de omenie. Este rabdator, plin de umor, intr-un cuvant un om sa-l pui la rana. Asistenta sa, la fel, o persoana placuta, in care ai incredere de la prima sedinta. Felicitari, doamnelor si domnilor de la clinica dentara German System Dent, faceti servicii de stomatologie de foarte buna calitate. Multumesc.

4 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

 1. Extractie dentara. Prezentare si complicatii
 2. Odontofobia; Relaxarea înainte de dentist
 3. Afecțiuni dentare la femei gravide; tratamente, preventie...
 4. Rezecția apicală - intervenție stomatologică extremă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*