Respirația urât mirositoare. Combatere

respiratie urat mirositoare

Respirația neplăcută reprezintă un fenomen comun cu care s-a confruntat fiecare persoană de cel puțin câteva ori. După cum bine știm, această situație este extrem de jenantă și nedorită. Din nefericire, ne putem afla în situații limită în care nu avem acces la periuță și pastă de dinți și nici la apa de gură. Uneori putem fi atât de ghinioniști încât să nu avem la îndemână o gumă de mestecat sau ca aceasta să nu facă față mirosului neplăcut al cavității bucale. 

Servicii de parodontologie la German System Dent

Cauze

În cazul în care vă confruntați în mod frecvent cu respirația neplăcută, trebuie să știți că acest lucru nu face parte din sfera normalității și trebuie să luați măsuri în acest sens. De cele mai multe ori, intensitatea și persistența respirației urât mirositoare se află în strânsă legătură cu stomacul, mai exact cu alimentația.

O altă cauză a respirației neplăcute este prezența cariilor, însă această afecțiune poate fi depistată chiar de către pacient sau de noi, în momentul efectuării unui control de rutină.  

Alimente benefice pentru tratarea respirației neplăcute

Există o serie de alimente care pot contribui în mod benefic la soluționarea problemei gastrice și, implicit, la ameliorarea mirosului neplăcut al respirației. Dieta unei persoane cu probleme de acest gen trebuie să fie bogată în proteine, carbohidrați, vitamine și lichide. 

  • Consumarea coriandrului, mentei, tarhonului, eucaliptului, rozmarinului sau scorțișoarei are efecte incredibile asupra afecțiunii precizate. Mai mult decât atât, ele nu tratează doar calitatea mirosului respirației, ci și patologia stomacului ajutând la vindecarea acestuia. 
  • Un alt aliment extrem de benefic este iaurtul. Studiile arată faptul că un iaurt pe zi reduce semnificativ mirosul neplăcut al respirației. De asemenea, acesta are puterea de a distruge anumite bacterii aflate în interiorul cavității bucale, dar și de a calma și diminua placa bacteriană și bolile gingiilor. 
  • Vitamina D aflată în componența iaurturilor împiedică formarea bacteriilor nefolositoare în sistemul digestiv. Alte alimente destinate soluționării problemelor întâlnite la nivelul stomacului sunt merele, morcovii, țelina, dar și orice alt aliment bogat în fibre. 
  • O alimentație ce conține vitamina C ajută la prevenirea afecțiunilor gingiei. Este foarte important ca vitamina C să fie obținută prin alimentație, nu prin suplimente alimentare. Acestea din urmă pot provoca probleme semnificative la nivel gastriointestinal, lucru ce duce la amplificarea respirației neplăcute. 

Dat fiind faptul că respirația urât miroasitoare poate fi produsă extrem de ușor, trebuie să fiți foarte atenți la alimentele consumate pe parcursul zilei și să introduceți cât de mult puteți în regimul dumneavoastră alimente care îmbunătățesc mirosul respirației. 

Respirația neplăcută poate deveni o barieră în societate, oamenii alegând să respingă și să catalogheze prematur oamenii cu astfel de probleme. De aceea, este de datoria fiecărei persoane să se îngrijească de propria respirație și de imaginea afișată lumii.

Vezi și sfaturile celor de la Parodontax

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*