Relaxarea restricțiilor. Măsuri de prevenție. Bricolajul dentar

stomatologie anti-covid
Relaxarea restrictiilor din clinicile si cabinetele de stomatologie. Va asteptăm!

Cabinetele stomatologice își vor relua activitatea foarte curând. Dacă nu se întâmplă ceva agravant în evoluția pandemiei de coronavirus și autoritățile rămân decise în a nu prelungi starea de urgență. Ar fi un prim pas spre normalitate. Stomatologia ca activitate a fost practic blocată în ultima perioadă.

Efectuați programări online. Mijloace de contact

Situația a fost stresantă nu doar pentru pacienții și medicii din România, ci pentru întreg mapamondul. Dintre toate disciplinele medicale, stomatologia a avut cel mai mult de suferit prin suspendarea activității.

În acest sens și în ideea că toate previziunile pentru reluarea activității în clinicile de stomatologie se vor adeveri, Colegiul Medicilor Stomatologi din România a emis deja un set de măsuri și recomandări. Ele sunt adresate în primul rând medicilor. Fiind însă destinate relației cu pacienții vom zăbovi asupra câtorva în scopul unei mai bune derulări a activității.

Medicii stomatologi, de fapt personalul asistent, au datoria de a-și informa telefonic și/sau prin e-mail despre regulile care se impun la evitarea răspândirii Covid-19. Fiecare cabinet își va reorganiza activitatea astfel încât să se conformeze recomandărilor colegiului. 

Noi reguli în cabinetele stomatologice 

Una din noile regulii este aceea ca programările la consultații/tratamente să se facă în mod covârșitor online. Programările la dentist se vor face astfel încât pacienții să nu se întâlnească între ei. Diferențele dintre doi pacienți vor trebui să fie de minim 20 de minute. Sunt redactate reguli cu caracter general în ceea ce privește dezinfectarea. Durata de așteptare în sălile special amenajate nu va trebui să depășească 15 minute.

Pacienții sunt rugați să nu vină însoțiți la cabinete. Evident, există și cazuri speciale, respectiv persoane cu deficiențe locomotorii sau copii. Despre toate aceste noi reguli și recomandări, toate persoanele interesate pot lua cunoștință direct de la sursă, respectiv de pe site-ul CMSR.

Triajul pacienților este și va fi, cel puțin pentru o perioadă de acum înainte, una din principalele măsuri de prevenție în stomatologie. Parte componentă a acestei operațiuni este setul de întrebări care vor trebui adresate pacienților. Mai mult, există și un model de chestionar pe care pacientul are datoria de a-l completa cu sinceritate. Modelul este anexă la setul de măsuri dispuse de Colegiul Medicilor Stomatologi.

Dentiștii din Anglia avertizează asupra bricolajului dentar

Pandemia a afectat stomatologia din toate țările cu sisteme sanitare organizate în baza legii. Unele clinici au întreprins demersuri prin care li se cer guvernelor să relaxeze și să permită la modul real tratamentele stomatologice. De exemplu, în Anglia, s-a înființat chiar și o petiție adresată guvernului Boris Johnson prin care se cere „descătușarea medicilor dentiști”.

Conform publicației HuffingtonPost.co.uk suspendarea tratamentelor și intervențiilor chirurgicale este comparată cu „o barbarie la adresa pacienților”. Se cere guvernului ridicarea imediată a restricțiilor inutile impuse acestei discipline. Mai ales că, spune sursa citată, prin suspendarea activității medicilor dentiști, pacienții ajung la mâna medicinei de tip auto-didact. Care este în cele mai multe cazuri mult mai periculoasă decât afecțiunea în sine.

Auto-bricolajul în lucrările și intervențiile dentare sunt un real pericol la adresa sănătății danturii. Aceasta deoarece, evident, pacientul este lipsit de cunoștințe medicale și de aparatura necesară de a-și face o intervenție asupra propriilor dinți.

5/5 (1 Review)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

1 Trackback / Pingback

  1. Cabinetele stomatologice se redeschid. Reguli noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*