Trei reguli de aur pentru o dantură sănătoasă

dantura sanatoasa
Periajul corect previne aparitia cariilor

Ca să ai dinți sănătoși trebuie să faci mai mult decât să-i periezi. Părerea unanimă este aceea că între sănătatea danturii unei persoane și starea ei de bine există o strânsă legătură. Mai mult, se consideră că problemele de sănătate orală reprezintă o piedică în dezvoltarea unei persoane.

Estetica dentară la German System Dent

Fără tratament, cariile dentare sau gingiile pot duce la durere, probleme cu încrederea în sine și în final la pierderea dinților. Aceste probleme pot duce la malnutriție, probleme de vorbire și alte provocări la locul de muncă, școală sau viața personală a unei persoane.

Oamenii pot preveni toate acestea practicând o îngrijire dentară adecvată atât la domiciliu, cât și la cabinetul stomatologului. Următoarele practici eficiente pot menține dinții și gingiile sănătoase.

Periați corect, nu agresiv

Mulți oameni sunt conștienți că periajul dinților de două ori pe zi este una dintre cele mai importante practici pentru eliminarea plăcii și a bacteriilor, dar și pentru menținerea dinților curați. Cu toate acestea, periajul poate fi eficient numai dacă este folosită o tehnică corectă.

Periajul trebuie efectuat cu mișcări circulare mici, acoperind partea din față, spatele și partea de sus a fiecărui dinte. Acest proces durează între 2 și 3 minute. Multe persoane își curăță dinții cu mișcări de la stânga la dreapta și de la dreapta spre stânga, ceea ce reprezintă o practică total nepotrivită.

Periajul prea apăsat sau folosirea unei periuțe de dinți cu peri duri poate deteriora smalțul și gingiile. Efectele acestei acțiuni pot include sensibilizarea dinților, deteriorarea permanentă a smalțului de protecție și lezarea gingiilor.

Vizitați medicul dentist în mod regulat

Experții recomandă controlul stomatologic la fiecare 6 luni pentru o verificare generală a cavității bucale. În timpul unui examen stomatologic de rutină se vor curăța dinții și se vor îndepărta placa bacteriană și tartrul.

Dentistul va verifica dacă există semne vizibile ale cariilor, boli ale gingiilor, cancer oral și alte posibile afecțiuni. Uneori se pot realiza radiografii dentare pentru a fi siguri că nu avem de-a face cu leziuni ce nu se văd cu ochiul liber.

Limitați consumul alimentelor zaharoase și a amidonului

Consumul de zahăr poate duce la probleme dentare grave. Studiile continuă să evidențieze rolul negativ al zahărului în sănătatea dentară. Cele mai periculoase alimente dulci sunt bomboanele, dar și cele procesate care conțin zahăr adăugat.

Sucurile îndulcite și acidulate sunt extrem de periculoase pentru dinți, dar și pentru întreg organismul. De asemenea, pâinea, biscuiții și pastele sunt alimente care pot provoca efecte neașteptate asupra smalțului dentar.

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*