Recordul de lungime al dinților

record lungime dinti
Recorduri stomatologice, cei mai lungi dinți!

Preocupați de coronavirus, de izolarea care a lovit nu doar în stomatologi, ei fiind poate cel mai puțin afectați dintr-un anumit punct de vedere, cel al riscului de infecție, nici nu am observat că lumea s-ar putea să aibă deja un nou record mondial. Este vorba de cel mai lung dinte din lume, un canin de 3,89 cm. Când ne gândim că am putea avea așa ceva în gură, pe cei mai mulți dintre noi îi trec fiorii.

→ Citește blogul nostru. despre stomatologie, tratamente, istorie și fapt divers…

Dintele neobișnuit de lung a fost extras în 29 februarie, în India, din gura lui Pawan Bhavsar în vârstă de 20 de ani. Medicul stomatolog Saurabh Srivastava a extras în acea zi doi dinți, după ce tânărul a străbătut câteva zeci de kilometri pentru a se prezenta la un consult. El acuza dureri în maxilar și inflamații repetate ale gingiei.

Evident, în cabinetul de stomatologie al medicului Srivastava uimirea a fost fără limite. Se presupune că acest dinte va face ca recordul mondial să fie adus în India. Deocamdată, cel mai lung dinte din lume a fost extras din gura unui croat de către medicul german Max Lukas. „Fericitul” posesor al dintelui respectiv este de 3,72 cm.

Dintele din gura croatului Mijo Vodopija (37 de ani) a cauzat și el numeroase dureri, el fiind pe mai mult de ¾ din lungime sub gingie.

Înregistrarea recordului a durat însă aproximativ un an de zile. Oricum, medicul german a primit în dar dintele de la croat și l-a așezat la loc de cinste în cabinetul său.

Vezi cel mai lung dinte din lume

Dinții din nas și traumele copilăriei

Un bărbat de 30 de ani din China a fost la sfârșitul anului trecut subiectul unui alte povești senzaționale. Astfel, lui i-a fost extras din nas un dinte de aproximativ un centimetru lungime. Pacientul se plângea frecvent de nas înfundat, avea dificuștăți de respirație și dormea foarte greu. Mai mult, chinezul acuza că simte tot timpul un miros ciudat în nas. Ceva asemănător cu un corp în descompunere.

Intervenția chirurgicală a durat relativ puțin, undeva la 30 de minute. Și a fost descoperit și misterul dintelui. Subiectul și rudele acestuia și-au adus aminte că pe când avea 10 ani acesta a căzut de la etajul unui magazin de tip mall. Și-a pierdut cu acea ocazie doi dinți, unul a fost găsit dar nimeni nu s-a gândit unde ar putea fi celălalt. Era în nas! vreme de douăzeci de ani, acesta i-a făcut probleme nemaipomenite tânărului.

Fenomenul este destul de rar întâlnit, însă există. La începutul acestui an una alt bărbat, din Danemanrca, a avut aceeași problemă. Deși în vârstă de 59 de ani, abia acum s-a descoperit de ce nu dormea, de ce avea mereu nasul înfundat. La fel, când era copil a avut o traumă, nasul lui reținând în urma accidentului dintele respectiv.

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*