Pasta de dinți pentru albire. Cum funcționează…

fabrica de pasta de dinti
Pasta de dinti pentru albire

Nuanța culorii dinților reprezintă un element foarte important al frumuseții zâmbetului. De aceea, de-a lungul timpului au fost descoperite numeroase metode de albire ale dinților atât oferite de către specialiști, cât și realizate în confortul propriei locuințe. 

Un prim pas pe care oamenii sunt dispuși să îl facă atunci când își doresc albirea dinților este achiziționarea unui produs dedicat acestei proceduri. De cele mai multe ori, aceștia apelează la paste de dinți, deoarece sunt ușor de identificat și de achiziționat. 

Servicii de estetică dentară la clinica German System Dent

Compoziția pastei de dinți

Pastele de dinți speciale pentru albirea dinților conțin substanțe care combat petele aflate pe suprafața smalțului, luptând pentru a reda strălucirea și albul natural al dinților. Dat fiind faptul că acest tip de produs poate fi folosit zilnic, el nu trebuie să fie dăunător sănătății orale și, tocmai de aceea, substanțele destinate albirii se regăsesc într-o cantitate mai mică față de kit-urile pentru albire. 

Apa oxigenată sau carbamida sunt două dintre componentele întâlnite în acest tip de pastă. Acestea au rolul de a fractura în bucăți mici petele aflate pe suprafața dinților. Petele sunt, de fapt, acumulări de bacterii și pigmenți alimentari care nu pot fi îndepărtați prin periajul tradițional și cu produse uzuale. 

Ceea ce trebuie să înțelegem este faptul că pastele de dinți destinate albirii nu au efect asupra tuturor petelor de pe dinți. Culoarea gălbuie a dinților este rezultatul a numeroși factori. Cel mai cunoscut motiv al îngălbenirii dinților este alimentația. Un alt motiv important este constituit de fumat. Înaintarea în vârstă, anumite pastile și consumul de droguri reprezintă alți determinanți ai modificării nuanței dinților.

Un caz aparte în ceea ce privește acest proces nedorit este bruxismul, afecțiunea ce provoacă scrâșnetul involuntar al dinților în timpul somnului. În urma acestui obicei, se vor forma mici fisuri pe suprafața dinților care vor permite formarea petelor. 

Culoarea pe care o au dinții în momentul în care se începe utilizarea pastei speciale are un rol foarte important în rezultatul final. Cu alte cuvinte, dacă se pornește de la o nuanță foarte gălbuie, rezultatul nu va fi același ca în cazul unei danturi mai puțin pătate. Este importantă și calitatea produsului ales.

Unele paste de dinți destinate albirii pot conține cantități mari de substanțe care, cu timpul, sensibilizează dantura și afectează smalțul. Tocmai de aceea este recomandat ca achiziționarea să fie precedată de informare. Unele paste de dinți nu trebuie folosite zilnic, tocmai din acest motiv. 

Colgate, unul dintre cei mai mari producători de pastă de dinți

Mod de acțiune. Albirea dinților

Acționând benefic asupra aspectului danturii, pastele de dinți pentru albire sunt recomandate mai ales pentru întreținerea albirii profesionale. Totuși, niciun tip de albire nu va da randament pe o perioadă lungă de timp dacă igiena orală nu este efectuată corespunzător.

Pasta de dinți pentru albire este destinată soluționării problemelor minore, nu petelor profunde. De asemenea, aceasta nu oferă un efect imediat, ci pe parcursul mai multor utilizări, perioada de acționare fiind diferită în funcție de produs, dar și de utilizator.

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*