Osteointegrarea implanturilor dentare

implant dentar
Osteointegrarea implantului dentar

Osteointegrarea implantului dentar se referă la procesul prin care acesta se integrează în țesutul în care este introdus, mai exact în țesutul osos. Cu alte cuvinte, osteointegrarea este modalitatea prin care elementul străin și organismul creează o conexiune care le permite să devină un tot unitar. 
→ Află despre Proteza fixă pe implanturi Fast&Fixed Bredent

Rolul osteointegrării

Principala funcție a procesului de osteointegrare este aceea de a oferi stabilitate și susținere implantului. Acesta are forma unui șurub pentru că prezintă șanțuri spiralate care ajută la fixarea în os. Osteointegrarea este finalizată atunci când, în șanțurile formate de spirala implantului se creează noi fibre de țesut osos care înconjoară în întregime elementul străin. Astfel, acesta va avea o stabilitate sporită. 

În urma osteointegrării implantul va avea un spațiu fix, nefiindu-i permisă mobilitatea. Ca atare, pacientul va fi scutit de grija că implantul său se poate desprinde sau poate suferi modificări nedorite ale poziției. Acest proces ține de organismul fiecărui pacient, dar și de alte criterii importante. Acceptarea implantului și durata osteointegrării este influențată de mai mulți factori. 

Factorii ce influențează integrarea implantului

În ceea ce privește pacientul, factorii care influențează osteointegrarea implantului dentar au legătură cu starea sa generală de sănătate. Vârsta este un alt criteriu care poate influența osteointegrarea. De exemplu, în cazul copiilor, trebuie să se aștepte finalizarea creșterii pentru ca osul să își termine dezvoltarea. Sexul pacientului este un alt criteriu care trebuie luat în considerare. Femeile care se află la menopauză suferă modificări la nivelul țesutului osos. 

Implantul dentar; rutină și soluții

Un alt factor care influențează procesul de osteointegrare este reprezentat de anumite afecțiuni precum cele cardio-vasculare grave. Asemenea se întâmplă și în cazul patologiilor la nivel osos. Diabetul este o altă boală care influențează negativ acest proces, deoarece afectează cicatrizarea țesuturilor, iar procedura implantologică fiind compromisă. 

De-a lungul timpului, s-a încercat confecționarea implanturilor din diferite aliaje, însă cele mai relevante au rămas zirconiul și titanul. Făcând o selecție și mai precisă, titanul este materialul favorit al confecționării implanturilor dentare. Acest tip de implant are cea mai mare toleranță în interiorul organismului. 

Forma implantului este, de asemenea, importantă în contextul osteointegrării. După cum am menționat anterior, acesta are forma unei spirale. Există și implanturi dentare perforate în formă circulară. S-a dovedit faptul că cele spiralate se integrează mai ușor în os și oferă o susținere mai mare.  

Așadar, procesul de osteointegrare se referă la acceptarea implantului de către organism prin crearea de țesut osos nou care înconjoară întreg implantul. Osteointegrarea reprezintă, de asemenea, țelul specialistului, dar și al pacientului, pentru finalizarea unui implant reușit.
Despre implant dentar la New York

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*