Implant dentar Sweden & Martina

Implant dentar

Pentru situațiile acelea în care pacientului îi lipsește un dinte (edentație) sau în care afecțiunea paradontală a ajuns în stare avansată, există acum ca o primă și cea mai bună soluție, implantul. Implantul este o proteză pentru un singur dinte, o proteză care nu numai că arată ca un dinte natural dar funcționează și se simte ca un dinte real.

>>> Implant dentar într-o singură zi la German System Dent

Implantul este de fapt un șurub de titaniu, care înlocuiește rădăcinile dintelui natural ce lipsește de pe arcadă. Despre tipurile de implanturi și componentele acestora am vorbit într-un articol anterior, astăzi vom vorbi despre implantul Sweden & Martina.

Descriere

Implantul Sweden & Martina este un implant cu încărcare imediată și reabilitare totală, care include pe lângă implant și bontul protetic. Diferit prin morfologia părții apicale, implantul Sweden & Martina are o conexiune în formă de octogon. Având în vedere faptul că este un implant cu încărcare imediată, acest tip de implant avantajează pacientul printr-un număr mai redus de vizite la stomatolog, timp redus de finalizare a procedurii și un cost redus.

Implantul Sweden & Martina este confecționat din titaniu de puritate crescută, iar designul său este special conceput pentru a favoriza osteointegrarea. Acestea sunt caracteristici ce conferă pacientului o siguranță mai mare a reușitei protezării, acesta beneficiind de o biocompatibilitate mai bună și o reabilitate mai rapidă. Adică vindecarea se face mai sigur și mai rapid, iar riscurile sunt reduse.

Beneficii

Implantul Sweden & Martina este perceput de pacient ca un dinte natural, arată și se simte la fel. Este important ca proteza să fie confortabilă, iar în cazul implantului Sweden & Martina, după o perioadă de adaptare și reabilitare, pacientul nu va mai distinge corpul străin din gura sa de dinții naturali.

Unul din beneficiile cele mai importante ale implantului este acela că restabilește funcțiile masticatorii și fonetice ale dintelui, pacientul recăpâtându-și capacitatea de a mesteca normal și de a pronunța corect. Mai mult decât atât, odată cu realizarea procedurii de implantare pacientul își va recăpăta trăsăturile fizionomice.

Un alt beneficiu al implantului este acela că procedura împiedică retracția gingiei și resorbția osului, prevenind atrofierea osoasă. Se realizează în acest mod o protejare a întregii danturi, crescând șansele unei durate de viață mai lungi pentru fiecare dinte.

>>> Mai citește și Implant dentar; rutină și soluții

Preluând funcțiile dintelui real, implantul are ca beneficiu protejarea dinților naturali de suprasolicitarea cauzată de forțele masticatorii. Putem spune fără teamă să greșim că implantul are nu numai o funcție estetică, dar și un important rol în menținerea sănătății întregii danturi.

Precauții

E bine de reamintit că unei proceduri de implantare îi este atașat riscul de periimplantită, adică inflamarea țesuturilor din jur. Riscurile de periimplantită cresc la fumători, la pacienții cu o igienă dentară deficitară, precum și la persoanele cu afecțiuni hepatice de exemplu. Altfel, implantul rămâne procedura cu rata cea mai mare de succes dintre toate tratamentele oferite de cabinetele stomatologice.

4/5 (1 Review)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*