Fațetarea dinților. Etapele unui zâmbet frumos

fatete dentare
Fatetare dinti, observati diferenta

Mai devreme sau mai târziu toți învățăm că imaginea contează, iar farmecul personal constă într-un zâmbet frumos cu o dantură perfectă. Adică dinți frumoși, sănătoși și albi.

Unii și-au dorit cu orice chip să afle secretul celor mai iubite zâmbete de pe covorul roșu al premiilor Oscar și nu a fost prea greu să îl ghicească. Acesta constă în vizite regulate la clinicile stomatologice pentru proceduri de cosmetică dentară cu efect anti-aging.

Estetica dentară la clinica German System Dent București

Despre schimbările de imagine ale unor celebrități extrem de iubite cum ar fi Tom Cruise, Nicolas Cage, George Clooney, Victoria Beckham, Miley Cyrus, Demi Moore, Jim Carrey sau Catherine Zeta Jones, s-a vorbit și s-a scris de multe ori atât în revistele de specialitate, cât și în cele de cancan.

Un lucru este clar: punctul comun între aceștia a fost faptul că toți au apelat la cosmetica dentară pentru a remedia aspectul îmbătrânit al danturii. Toată lumea a văzut noile zâmbete ale pacienților celebrii ai cabinetelor de stomatologie și toți suntem de acord că schimbarea pe care aspectul dinților o poate aduce imaginii unei persoane este aproape miraculoasă.

Celebrități care au apelat la fațetarea dinților

Puțini sunt însă cei care știu cât de importante sunt etapele premergătoare fațetării pentru a obține rezultatul dorit. În cele ce urmează vom aborda cele patru etape importante pentru o procedură cu adevărat reușită.

fatetare dinti
Fatetarea dintilor ofera rezultate remarcabile…

Cei patru pași spre un zâmbet perfect

Acoperirea unui dinte inestetic, pătat, spart sau ciobit se poate face prin fațetarea acestuia. Să fim însă pregătiți pentru vizite repetate la cabinetul stomatologic. De asemenea, avem și mai multe etape premergătoare ce trebuie abordate cu răbdare și atenție sporită.

Amprentarea

O etapă premergătoare în procedura fațetării este amprentarea arcadelor și radiografia. Acestea vor furniza informații prețioase despre forma și orientarea dinților, care vor ajuta la confecționarea fațetelor cât mai apropiat de ceea ce se dorește și se potrivește pacientului.

Alegerea culorii

Una din cele mai importante etape premergătoare fațetării și de care depinde în mare măsură rezultatul final este alegerea culorii. Aceasta trebuie aleasă cu grijă, în funcție de culoarea naturală a dinților și de culoarea pielii, iar pentru obținerea unui aspect cât mai natural se va ține seama atât de cerința clientului, cât și de recomandarea medicului.

Un mic secret util aici este că unele nuanțe puternice alb-strălucitor, mult prea diferite de culoarea reală a dinților și prea contrastante cu culoarea tenului pacientului, vor arăta la final nenatural și strident, ceea ce trebuie evitat. Este indicat să alegem o culoare cât mai apropiată de culoarea reală a dinților și cât mai potrivită tenului nostru. Aici este important să știm să ținem seama și de recomandarea medicului, care cunoaște și știe să aleagă culoarea cea mai potrivită.

Pregătirea dinților

În funcție de tipul de fațetă, poate fi necesară șlefuirea suprafeței smalțului dintelui ce urmează a fi fațetat. Pentru această operațiune este important ca medicul ales să fie unul bun, de dexteritatea acestuia depinzând protejarea dintelui, șlefuirea acestuia cu un minim de pierdere de țesut. După șlefuirea dintelui, acesta va fi amprentat, iar amprentele vor fi trimise la laboratorul dentar.

Fațetele temporare

Fațetele temporare sunt realizate din material acrylic, se cimentează cu un tip de ciment temporar și au un rol foarte important pentru un rezultat final bun. Acesta este momentul în care se pot observa eventualele probleme ce trebuie remediate înaintate de definitivarea lucrării. Abordarea cu atenție sporită a acestei etape va facilita luarea tuturor măsurilor ca lucrarea în forma sa finală să se potrivească, să fie confortabilă, estetică și să răspundă cerințelor pacientului.

5/5 (1 Review)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*