Duș bucal; igiena dentară

dus bucal irigator
Dusul bucal asigură un nivel superior de igiena dentară

Deși este un dispozitiv pe care ar trebui să-l utilizăm zilnic, la fel cum procedăm cu periuța de dinți, există încă multe persoane care nu au auzit niciodată de dușul bucal sau există persoane care au auzit, însă consideră că nu au nevoie să-l utilizeze. (I se mai spune irigator pentru igiena orală.)

Protetica dentară la German System Dent Buvurești

Cum știți dacă aveți nevoie de un duș bucal? Ei bine, aflați că acest dispozitiv este destinat tuturor persoanelor care își doresc să aibă parte de o igienă orală corectă. 

Ce este dușul bucal?

Dușul bucal este un aparat destinat igienei orale zilnice, pe care o efectuăm acasă și, după cum poate intuiți, funcționează pe bază de lichide. Principiul care stă la baza funcționării unui astfel de dispozitiv este îndepărtarea resturilor alimentare, a plăcii dentare și a bacteriilor care se acumulează în spațiile interdentare și subgingivale, prin pulsarea unui jet de lichide care intră cu presiune în spațiile în care periuța de dinți și ața dentară nu pot ajunge. 

Spațiile interdentare și cele subgingivale reprezintă locurile unde în urma periajului obișnuit pot rămâne cele mai multe resturi alimentare. De asemenea, pe suprafața dinților sau sub marginea gingiilor pot rămâne bacterii. De aceea, folosirea dușului bucal este indicată înainte de periaj pentru că jetul de apă acționează, eliminând eficient aceste resturi și bacterii, iar astfel pasta de dinți poate acționa corespunzător. Lichidul folosit poate fi apă, apă ozonizată sau soluție de apă de gură. 

Recomandări

Așa cum spuneam și mai sus, dușul bucal este recomandat pentru o igienă orală adecvată, completă, deci este recomandat oricui. Am putea spune însă ca este obligatoriu în cazul persoanelor care poartă aparat dentar, a celor care au lucrări dentare (implanturi, fațete, punți, coroane etc) sau de către persoanele care au diverse boli parodontale ori boli gingivale. 

Obiectivele igienei prin duș bucal

Folosit cu regularitate, adică cel puțin o dată pe zi la periajul de seară, dușul bucal vă va asigura o dantură sănătoasă și vizite mai rare la cabinetul stomatologic. Prin utilizarea zilnică, dușul bucal ne ajută la sănătatea dinților și a gingiilor, la igienizarea corectă a implanturilor sau a altor lucrări dentare, la prevenirea cariilor sau a diverselor boli gingivale. 

Pe piață sunt disponibile foarte multe variante de dușuri bucale, atât fixe, cât și portabile, acestea din urmă având avantajul că pot fi luate oriunde, astfel încât să nu întrerupeți utilizarea când plecați de acasă. De asemenea, un alt avantaj este că puteți achiziționa unul singur pentru întreaga familie pentru că anumite modele au mai multe capete detașabile și astfel, un singur dispozitiv poate fi folosit de mai mulți membri ai familiei. 

Un lucru important de menționat este însă faptul că utilizarea unui duș bucal, deși ne poate scuti de vizitele dese la medicul stomatolog pentru diverse tratamente, nu implică renunțarea la vizitele periodice recomandate.

Exemple de irigatoare (dușuri) bucale aflate în comerț

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*