Dinții copiilor și sucul natural

dantura si sucuri naturale
Dintii copiilor si sucul natural. Zaharul din sucuri

Sucul de fructe reprezintă o sursă esențială de vitamine atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totuși, dantura poate fi afectată de consumarea constantă a sucurilor naturale, mai ales atunci când vine vorba despre copii. Deși părinții au cele mai bune intenții atunci când introduc în alimentația copiilor sucurile naturale de tip fresh sau smoothie, efectele ar putea fi extrem de neplăcute.

Stomatologie pentru copii la German System Dent

Experții au descoperit legătura nefericită dintre sucurile naturale și dantura copiilor, motiv pentru care îi îndeamnă pe părinți să limiteze consumul acestora pentru a reuși să echilibreze balanța dintre un organism sănătos și o dantură sanătoasă. 

Într-adevăr, este incontestabil faptul că sucul natural este un aliat al copiilor sănătosi, dat fiind faptul că fructele conțin vitamine indispensabile organismului, oferă o opțiune sănătoasă a sucurilor acidulate din comerț, dar și pentru că sunt mult mai ușor și mai plăcut de consumat decât în starea lor inițială. 

Impactul supra dantura copiilor

Motivul pentru care sucul de fructe este considerat dăunător pentru sănătatea dinților este acela că, în momentul în care fructele sunt zdrobite, acestea eliberează zaharuri suplimentare care nu ar exista în cazul în care fructul ar fi consumat în starea sa inițială. Zaharurile respective se depun în locuri greu accesibile, fapt de duce la apariția cariilor sau la afectarea gravă a dinților. 

După cum bine știți, este greu să eliminați alimentele dulci din regimul alimentar al unui copil. Probabil de aceea sucurile naturale reprezintă opțiunea multor părinți. Culorile diversifivate obținute de la căpșuni, kiwi, portocale sau orice alt fruct reușesc să îi atragă pe cei mici. De asemenea, gustul dulce este un alt bonus pentru a înlocui un produs nesănătos din comerț. 

În ciuda faptului că varianta de a consuma suc natural pare benefică din toate punctele de vedere ale organismului, nu este indicat să oferiți copiilor mai mult de 150ml de suc natural zilnic. Cu alte cuvinte, micuții nu trebuie să bea acest lichid pe tot parcursul zilei. Apa trebuie să fie principalul lichid consumat atât de părinți, cât și de copii. 

Modificarea alimentației copilului

În cazul în care v-ați obișnuit deja copiii cu consumul abundent de sucuri naturale, este imperios necesar să schimbați această practică periculoasă pentru dantură.  Cea mai bună cale pentru a restabili echilibrul este aceea de a-i explica copilului motivele în care sucul natural îi poate afecta dantura.

De asemenea, o altă modalitate eficientă este reprezentată de puterea exemplului. Prin urmare, este de datoria dumneavoastră să respectați principii sănătoase pentru ca micuțul că aibă un exemplu pozitiv de urmat. 
Sursa: Is Fruit Juice Harmful to Your Teeth?

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*