Mai puțini dinți, mai multe boli

dinti sanatosi
O dantura completa si sanatoasa elimina riscul excluziunii sociale

Din nefericire, pierderea dinților este atât de frecventă încât a ajuns să fie considerată naturală. Trebuie să știți însă că lipsa dinților nu face parte din normalitate, mai ales în tinerețe. Sunt numeroși factorii care cauzează pierderea dinților. Cei mai cunoscuți sunt bolile, șocurile și traumele, ignorarea afecțiunilor minore, dar și igiena precară.  

Putem spune că pierderea dinților și chiar etapa premergătoare a acestui efect neplăcut conturează un lanț de întâmplări nedorite care necesită tratamente îndelungate și costisitoare. Cu alte cuvinte, unul sau mai mulți dintre factorii menționați anterior vor cauza pierderea dinților, însă lucrurile nu se vor opri aici.

Restaurarea zâmbetului într-o singură zi

În urma pierderii dinților persoana în cauză poate dezvolta alte afecțiuni la care probabil nici nu se gândește. De aceea, am pregătit în următorul articol câteva idei despre cât de gravă este lipsa structurilor dentare și, mai ales, ce se poate întâmpla după. 

Probleme psihice și digestive

Principalele afecțiuni pe care le putem anticipa sunt legate de aspectul inestetic. Probabil vă gândiți la faptul că acest lucru nu reprezintă o boală. Totuși, aspectul neplăcut poate duce la marginalizare, critici sau comentarii răutăcioase care pot afecta în așa manieră încât apar probleme de încredere, anxietate și chiar depresie. 

De asemenea, o altă urmare evidentă a edentației este masticația deficitară. De aici se pot dezvolta cu ușurință probleme stomacale, spre exemplu. Acest lucru este rezultat din incapacitatea de a mesteca alimentele corespunzător. Afecțiunile pot fi atât de severe încât se poate ajunge chiar și la ulcer. Totodată, din cauza alimentației necorespunzătoare, organismul devine fragil și slăbit. 

Resorbția osoasă

Lipsa dinților duce la atrofierea țesutului osos. Ca urmare, osul devine insuficient pentru a susține noi structuri dentare formate din implanturi. Așadar, în momentul în care persoana decide să apeleze la intervenția cu implant pentru a înlocui dinții lipsă, va fi nevoie și de o adiție osoasă, minoră sau substanțială, după caz. Acest lucru implică o intervenție chirurgicală în plus și, bineînțeles, costuri suplimentare. 

Dureri de cap și boli ale inimii

Organismul uman este alcătuit din mecanisme care funcționează împreună și se influențează reciproc. Deși este greu de crezut, lipsa dinților poate provoca afecțiuni ale întregului organism. Din cauza edentației, mușcătura poate fi afectată, iar acest lucru provoacă dureri de cap. De asemenea, și inima poate avea de suferit în contextul lipsei dinților. 

Este extrem de important ca persoanele care se află în situația de a pierde dinți sau cele care au pierdut deja, să apeleze de urgență la un medic stomatolog. Astfel, vor fi prevenite bolile și toate neplăcerile cauzate de edentație.

→Poate te interesează History of Dental Implants (Istoria implanturilor dentare)

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*