Întrebări despre dinți; răspunsuri nebănuite

dinti si dantura sanatoasa
Despre dinti albi si fara carii, metode de igiena pentru o dantura sanatoasa

Despre cum să ne menținem dantura sănătoasă, ce să facem pentru a avea dinți albi și strălucitori, precum și idei despre tratamente și soluții miraculoase în stomatologie ați auzit, cu siguranță, mare parte dintre dvs. O parte sunt reale, altele parțial adevărate iar cele mai multe sunt doar practici nesănătoase.

Endodonție și tratamente la clinica stomatologică German System Dent

În cele ce urmează vom încerca să vă arătăm adevărul despre unele dintre credințele pe care ni le-am însușit vis-a-vis de relația noastră cu medicul stomatolog, cu stomatologia în general.

Am fi bucuroși să rețineți că singura sursă reală de informație, referitor la sănătatea și igiena dentară, nu poate fi altcineva decât medicul stomatolog. Adică dentistul dvs., cu care vă încurajăm să aveți o relație cât mai strânsă.

Control stomatologic la fiecare 6 luni?

Ei bine, aflați că nu există un termen standard pentru toți pacienții. În funcție de problemele, de sensibilitatea dinților fiecărei persoane și mai ales de stilul de viață al fiecăruia, medicul va decide care este perioada ideală la care aceasta trebuie să revină pentru un nou consult. Unii pacienți vor avea nevoie de evaluări ale danturii mai apropiate ca durată, iar alții pot reveni la un interval mai mare de timp. 

Prima vizită la stomatolog la vârsta de 3 – 4 ani?

Nu trebuie să așteptăm momentul în care copilului îi vor crește toți dinții. Este indicat să apelați la medicul dentist după ce copilului îi apar primii dinți. Există multe cazuri în care cei mici dobândesc probleme de natură dentară din cauza biberonului sau a suzetei. Fie este vorba de carii, fie despre o poziție greșită a dinților sau a mușcăturii. După cum bine știm, problemele dinților de lapte pot afecta starea de sănătate a dinților permanenți.

Periuțe de dinți dure pentru periaj în profunzime?

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli care ne poate afecta sănătatea dinților și a gingiei. Nu este necesară o periuță de dinți tare și nici o tehnică agresivă pentru a realiza o igienizare corectă și eficientă a danturii. Avem nevoie de periuțe cu peri moi, de o periere corectă, de o pastă de dinți sigură, de ață dentară și apă de gură, dar și de două periaje pe zi pentru a ne menține sănătatea cavității bucale.

Să ne spălăm pe dinți după fiecare masă?

Teoretic vorbind, ar trebui să ne spălăm pe dinți înainte de a mânca, nu după. Motivul este acela că periajul are rolul de a elimina placa bacteriană, iar dacă aceasta este îndepărtată înainte, atunci noile bacterii nu vor mai putea adera, deci nu mai pot afecta dinții. Totuși, periajul trebuie efectuat de două ori pe zi – dimineața și seara.

Sucurile dietetice sunt mai sănătoase?

Pe lângă zahărul și îndulcitorii din compoziția sucurilor, acidul este un mare inamic al sănătății danturii. Smalțul este afectat de aceste componente în egală măsură, astfel încât sucurile dietetice nu sunt mai sigure pentru dantura noastră.

→    The 8 best practices for healthy teeth and gums

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*