Cum contribuie un aparat dentar la educația pakistanezilor

copii aparat dentar

În acest text vom lăsa puțin deoparte pandemia și problemele pe care le ridică și ne uităm puțin către ortodonție. Către un aspect al acesteia. Înainte de asta vă reamintim că deși nu par a fi o urgență imediată, aparatele dentare trebuie purtate! Dinții trebuie corectați, alinierea lor de la o vârstă cât mai tânără este una dintre cele mai bune practici. Și poate ajungeți și dvs un miliardar!

» Despre aparatele dentare invizibile Invisalign

Despre ortodonție altfel

Zia Chishti

Știați că aparatele dentare invizibile sunt o creație a unui pakistanez? Mă rog, Zia Chishti s-a născut în SUA dar a crescut în Pakistan, acolo de unde este originară mama sa. S-a întors pentru studii în America și a rămas acolo. Zia s-a născut în 1971 și este unul dintre cei mai tineri miliardari. În 2007 compania sa care producea aparate dentare „Invisalign” avea o capitalizare de peste 25 de miliarde de dolari. 

Foarte greu de explicat cum unii găsesc idei și soluții de a se îmbogăți! Zia nu este nici măcar dentist și nici nu a urmat vreo specializare medicală în viața lui. A obținut o licență în informatică și economie la Universitatea Columbia din New York. Bine, vă veți întreba, cum de a făcut bani cu așa niște chestii simple și ieftine!? Și mai ales la care vă puteați gândi și dvs.

Aici este poanta. Zia a avut nevoie de niște aparate dentare pe când avea 20 de ani. Și chiar dacă toți ne-am fi putut gândi la aparate dentare transparente, care să fie cât mai puțin vizibile, Zia nu doar s-a gândit ci le-a și făcut! Și a ajuns miliardar. Este un fel de Bill Gates în stomatologie!

În 2001 a fost trecut în rândul celor mai doriți 50 de burlaci ai lumii. Era într-o listă selectă alături de Matt Damon și Ben Afleck…

Se poate spune însă că pe lângă idei și dorință, ca să faci bani îți trebuie și ceva noroc. Sau șansă, sau primii bani să-ți vină totuși de acasă.

Cum se întorc banii la nevoiași

Zia Chishti mărturisea unui reporter de la BrunswickGroup că a venit timpul să se dedice unor acțiuni filantropice. Adică să dea și altora din ce a primit el de la viață. Unde am mai auzit noi asta? La Bill Gates, la Soros? Unde nu o prea auzim?

Ei bine, Zia Chishti nu doar pozează în ambasador al Pakistanului în lume, ci chiar o face. Unul din proiectele lui este să ajute copii din Pakistan să meargă la școală, să studieze, să-și facă un viitor.

Să le dea familiilor câte 1000 de dolari pe lună, vreme de 20 de ani cât e nevoie pentru o educație sănătoasă, asta ar însemna mulți bani și mare parte din ei ar fi risipiți. 

Zia Chishti are în plan să găsească 20-30 de copii, talentați și isteți, pe care să-i țină-n școală. Când, cum, de unde și pe ce criterii îi va alege… asta vom vedea. Poate…

0/5 (0 Reviews)

OFERTĂ SPECIALĂ RECONSTRUCȚIE TOTALĂ

Oferta Implant dentar
Sistemul Sky Fast&Fixed Bredent ☝

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*